Röken ligger ofta tät över Fiskhallen Sorunda. Vår ugn utnyttjas i stort sett varje dag och tillsammans med våra kunder utvecklar vi smaker och testar gränser för vad som går att röka.
Rök är inte bara en fantastisk smaksättare utan även en utmärkt konsververingsmetod. Att röka mat på riktigt är dessutom något som triggar både doftsinne och aptit.
Avancerad ugn ger kontroll
Vår ugn är en väldigt avancerad historia som ger oss möjlighet att få precis det resultat vi och våra kunder önskar. Att vi dessutom har full kontroll över råvarorna vi röker ger oss ett oslagbart resultat
Specialbeställningar
Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hela tiden vilka produkter som går att röka, rimma eller grava. Vi har självklart basvaror som lax, regnbåge, räkor, torskrom och olika fiskar - säsong och tillgång styr. Men fråga gärna om det är något särskilt du saknar, vi älskar specialbeställningar och utmaningar! Du hittar kontaktuppgifterna här
Rimmat
Att rimma råvaror för att konservera är en gammal metod. Det innebär att man saltar fisken vilket också ger en bra smak. Nuförtiden blandar man gärna i lite socker också, vilket ger en ännu bättre smak. Även socker har en konserverande effekt.
Gravat
Att grava är en liknande metod som att rimma, det ger smak och har en konserverande effekt. Skillnade mellan att rimma och grava är förhållandet mellan socker och salt. Gravade produkter innehåller lika mycket socker som salt, till och med mer socker än salt ibland.
"En perfekt varmrökt lax har en balans mellan sälta, rök och saftighet."
Läs mer om vårt sortiment
Vi rekommenderar
Sortiment
Egen produktion
I vår egen produktion rensas, tvättas och skärs fisk och skaldjur för att underlätta våra kunders vardag. Låt oss hjälpa till!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.