Alla kockar vill arbeta med så färska råvaror som möjligt och när det kommer till fisk och skaldjur är det ännu viktigare.
Skaldjursrummet är en av de saker vi är stolta och glada över på Fiskhallen. Det är det rummet som ger oss möjlighet att fiska upp skaldjur ur vattnet i samma sekund som en kund ringer och beställer. Det är svårt att få färskare skaldjur än så.
Avancerade system med olika tankar
Fiskhallen Sorunda har flera olika tankar inne i skaldjursrummet där vattnen pumpas runt i olika separata system. Det är ett väldigt avancerat system med olika slags filter för rening och andra system för perfekt syresättning av vattnet som far runt i tankarna.
Vi har hela tiden koll på på vattnets temeperatur och på salthalten. Olika slags skaldjur i olika tankar som alla rengörs och övervakas dygnet runt. Målet är att djuren ska må bra, kvaliteten ska bli hög och hållbarheten så lång som möjligt.
Högsta kvalitet - alltid!
Fiskhallen köper skaldjur från leverantörer över hela världen. Det som styr är kvalitet, säsong och pris. För att kunna till exempel kunna erbjuda hummer innan den svenska säsongen startar i september, köper vi hummer från Skottland, Frankrike och även Kanada.
Musslor och ostron
Fiskhallen jobbar med en leverantör i Norge som levererar skaldjur av absolut högsta klass och transporten därifrån tar endast tolv timmar. Men självklart jobbar vi även med svenska leverantörer i säsong.
Foton: Tidningen Krog
"Vår målsättning är att kunna erbjuda färska skaldjur alla dagar i veckan!"
Läs mer om vårt sortiment
Vi rekommenderar
Sortiment
Smakriket
Smakriket är ett sigill för råvaror och produkter med ett mycket tydligt ursprung och hög kvalitet, som ger dig smaken av en plats.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.